Stichtingen starten gezamenlijk videoproject


Ben je benieuwd naar de beelden bij de Bijbel? Neem dan eens een kijkje op de website van De Verkenners. De Verkenners is een gezamenlijk videoproject van het Centrum voor Israëlstudies (CIS) en twee andere Israëlorganisaties.


Om de liefde voor Israël en het Joodse volk bij kinderen te stimuleren, startten de stichtingen Steunfonds Israël / Isaac Da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies recent een mooi bijbels educatieproject: De Verkenners. Op locatie in Israël maakt een professioneel team tientallen educatieve video’s over bijbelse plaatsen. Ook gaan ze in gesprek met lokale inwoners en worden de bijbelse feesten in beeld gebracht.


De video’s duren ongeveer 5 tot 7 minuten en zijn primair bedoeld voor kinderen in de leeftijd van ca. 8 tot 12 jaar. De video’s kunnen daarom goed worden gebruikt ter ondersteuning van bijvoorbeeld de Bijbelvertelling op de bassischool. Door de unieke beelden en de waardevolle informatie zijn de video’s ondertussen ook aantrekkelijk voor andere generaties.


De video’s zijn gratis te bekijken via het YouTube-kanaal van De Verkenners en op de speciale projectwebsite (deverkenners.info). Wekelijks verschijnt er een nieuwe video. In totaal worden er tenminste 75 video’s gemaakt. Op de projectwebsite zijn ook kijkwijzers (kijkvragen bij de video’s) en informatiebladen te vinden.


De video’s worden geproduceerd door Frontline Media, een mediabedrijf uit Israël. De presentatie is in handen van Albert en Martha Groothedde. Zij wonen en werken in Jeruzalem namens het CIS.


Heeft u hart voor Israël? Zou u dan willen overwegen om dit unieke project financieel te sponsoren? U kunt rechtstreeks een gift overmaken naar het CIS of een donatie doen via de website: deverkenners.info‘Hallo, ik ben Martha, getrouwd met Albert. Wij wonen als gezin in Jeruzalem. Voordat we verhuisden, werkte ik met veel plezier in het onderwijs. Het overdragen van kennis deed ik met plezier. Misschien dat ik daarom al snel denk bij alle bijzondere plaatsen die we hier in Israël bezoeken: ‘Wat zou het prachtig zijn als ik dit kan laten zien aan de kinderen in Nederland!’

We hebben biddend gezocht naar mogelijkheden. En nu is het zover: iedereen kan een kijkje nemen in dit prachtige land dankzij de video’s van De Verkenners. Hopelijk vergroot het de liefde voor Israël, het Joodse volk én vooral de God van Israël. Veel kijkplezier toegewenst!’

mvr. Martha Groothedde-Vreugdenhil
Verbonden jrg. 66 nr. 3 (sep 2022)
www.kerkenisrael.nl/verbonden

verbonden