Vrede over Israël, jrg. 51 no. 1
Van de redactie


In het eerste nummer van Jaargang 51 nemen we u mee naar Israël. U treft een impressie aan van de studentenreis, die is georganiseerd door het Centrum voor Israëlstudies. Het thema was: Soekot in Jeruzalem.


Bijdragen worden geleverd door de twee reisleiders - de heer Bart Wallet en de Israël-consulent ds. Kees Jan Rodenburg - en door twee studenten: Bärry Hartog en Maartje Schenau.


Verder krijgen de artikelen over Calvijn in Jrg. 50 nr. 3 en 5 nog een staartje. Deputaat C. van der Spek schrijft in het artikel Een Hebreeuwse Catechismus van Calvijn over de Hebreeuwse vertaling die Calvijn liet publiceren.


In de 51ste jaargang zal op de voorpagina telkens een foto of tekening van een Nederlandse synagoge worden afgedrukt. Ditmaal is het een tekening van de synagoge van Middelburg. Aan deze synagoge is de pagina gewijd: Bij de synagoge van Middelburg.


Tenslotte: in de maand april 2007 organiseert het CIS de studiereis naar Israël. Het thema is ‘tussen twee bergen’. In dit nummer van ‘Vrede over Israël’ staat een aankondiging.

¿ auteur ?
Vrede over Israël jrg. 51 nr. 1 (¿ maand ?)
www.kerkenisrael.nl/vrede-over-israel

vrede-over-israel