omhoog

Valide CSS! Over deze website


Op deze website hebt u een paar bijzondere mogelijkheden:

Aanpassen

  • Je kunt de standaard-instelling van deze website wijzigen voor wat betreft lettertype(n) en lettergrootte. Normaal wordt het standaard lettertype zonder serif gebruikt. Je kunt ook het standaard lettertype met serif gebruiken. Deze beide werken het snelst. Andere lettertypen moeten apart geladen worden. Heel veel tijd kost dat ook niet.
  • Je kunt kiezen voor een donkere modus of de standaard lichte modus. Zie ook de knop met een zonnetje dan wel maantje, bovenaan rechts. De donkere modus is gerealiseerd door toevoeging van een paar regels. Alles wordt dan in negatief weergegeven, behalve de afbeeldingen en nog een paar andere uitzonderingen. Het werkt, maar mooi vind ik het bepaald nog niet.

Teksten

Op veel pagina’s vind je tekstverwijzingen, bv.: Spreuken 23:5.

  • Als je de cursor erboven houdt verschijnt de genoemde tekst (tot maximaal 8 verzen).
  • Als je erop klikt krijg je het hele hoofdstuk, eventueel met bovenaan de melding om welke verzen het ging.
  • Als je op die vermelding klikt kom je bij de tekst - die blauw is weer­gegeven.
  • Om het venster met de tekst weer te sluiten kun je klikken op x (rechtsboven), of dubbelklikken op een willekeurige plek op de pagina.
  • De teksten zijn in de Herziene Statenvertaling.

Je kunt een en ander uitproberen met deze link: Jesaja 28:23-29.

Menu’s

Je kunt menu’s oproepen door op een + te klikken. Die verandert dan in een + waarmee je het menu vervolgens ook weer kunt verwijderen.


Er zijn verschillende menu’s:

  • Op iedere pagina staat rechts bovenaan een knop met een + waarmee je het hoofd­menu kunt oproepen.
  • Op de startpagina staat in een aantal vakken rechts onderaan een + waarmee je een menu kunt oproepen dat bij de info in dat vak hoort.

Afdrukken

Als je een webpagina afdrukt worden dingen weggelaten: de afbeeldingen, en de dingen die op papier niet werken. Als je op de print-knop (rechts bovenaan) klikt, krijg je de printversie op scherm - met een rood vak bovenaan dat níet zal worden afgedrukt. Daarin staat de link ‘print deze pagina’. Pas als je daarop klikt zal de pagina echt naar de printer gestuurd worden.

Zoeken

Als je op de zoek-knop (het vergrootglas, rechts bovenaan) klikt, kun je een woord invoeren om te zoeken op de website - met behulp van Google. Een andere optie is het gebruik van de index met trefwoorden - die gaat over alle artikelen die in ons magazine verschenen zijn. Voor wie daarvan houdt zijn er ook ‘woordenwolken’.