pijl omhoog

Nieuwsbrief


Er is meer dan een jaar geen Nieuwsbrief verschenen.
De eerstvolgende gaan we versturen begin september.
Hier alvast een voorproefje:


logo

Nieuwsbrief
september 2019

sjofar

Israëlzondag: 6 oktober

Het CIS (Centrum voor Israëlstudies) heeft voor de Israëlzondag materiaal rond het thema ‘Inkeer’. Dat is een kernwoord in het jodendom, en dat geldt heel bijzonder voor de periode vanaf het Joodse Nieuwjaar tot en met de Grote Verzoendag. Er is een preekschets over ‘Toekomst na inkeer en omkeer’, een folder en materiaal voor kinderen en jongeren.
Zie: Inkeer met Israël en hetcis.nl/israelzondagen


Soekot

Dagboek bij de najaarsfeesten

Elke dag een stukje in uw mailbox waardoor u kunt meeleven met de joodse najaarsfeesten - dat kan ook nu weer, van 1 t/m 22 oktober. Het CIS komt met een derde editie van het Dagboek bij de najaarsfeesten. De eerste was in 2017, verzorgd door ds. Aart Brons. In 2018 heeft Albert Groothedde dit om­gewerkt in een nieuwe jaargang. Voor dit jaar is Noam Zion, een joodse wetenschapper, bereid gevonden om de stukjes te voorzien van een stukje extra uitleg, pakkende citaten, of een aanzet tot verdere doordenking.
U kunt zich voor dit Dagboek aanmelden bij info@hetcis.nl


onze website

Website

We hebben onze website vernieuwd. U kunt er nog altijd alle informatie vinden, maar het uiterlijk is meer up-to-date.
Kijk op www.kerkenisrael.nl

Tournee

Eind november zal Albert Groothedde, Israël­consulent van het CIS, in Nederland zijn. Hij is dan beschikbaar als spreker. Afspraken kunt u maken via cis@che

Albert Groothedde


Nieuw nummer van Verbonden

Een dezer dagen wordt ons magazine Verbonden weer verzonden: jrg.63 nr.3. Daarin een Schriftstudie over wat tevens het thema is: Jom Kipoer, Grote Verzoendag. Een ander hoofdartikel is: Bidden om verzoening


Adreswijzigingen

Omdat het al een tijd geleden is dat de vorige Nieuwsbrief werd verzonden zullen er wellicht verscheidene mailadressen verouderd zijn. U kunt hier uw mailadres uitschrijven en desgewenst uw nieuwe mailadres meteen inschrijven.


WebversieWebsiteAfmelden/adreswijziging